Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Η αμφισημία του «ΘΕΤΙΚΟΣ- POSITIVE»

11/06/2021

LINK

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, τη Δευτέρα 14/06/2021 από τις 10:00 έως τις 12:00. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθούν μπλουζάκια στο κοινό και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Ο εορτασμός της ημέρας στοχεύει, να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος. Να εξαλειφθεί  κάθε προκατάληψη, φόβος και άγνοια, σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. Να αναγνωριστεί και να τιμηθεί ο αλτρουισμός που επιδεικνύει ο ανώνυμος εθελοντής προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή : 10 λεπτά από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει, αθόρυβα και ανιδιοτελώς, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Στον Δήμο Καλαμαριάς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί οχτώ εθελοντικές αιμοδοσίες (σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΧΕΠΑ» συγκεντρώνοντας 270 φιάλες αίματος.


Πηγή
Author: Γεώργιος Ιωαννίδης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα