Παγκόσμια ημέρα ζώων

Παγκόσμια ημέρα ζώων σήμερα και η είδηση για τη δημιουργία του νέου καταφυγίου αδέσποτων στο Λάκκωμα Χαλκιδικής έρχεται να ανακουφίσει τους φιλόζωους, που βλέπουν τους τετράποδους φίλους να ταλαιπωρούνται στους δρόμους.

Το καταφύγιο, που θα φιλοξενεί 150 αδέσποτα ζώα (όσα ορίζει ο νόμος) πρόκειται να δημοπρατηθεί με ανοιχτό διαγωνισμό και να υποδεχτεί τους φιλοξενούμενούς του μέσα στο 2022.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασία και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αντώνης Ζαβέρκος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, τόσο για το έργο που είναι στα σκαριά, όσο και για την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, ο οποίος στηρίζεται από τους Δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού.

“ Τα τελευταία δυο χρόνια στους δήμους Καλαμάριας, Θέρμης και Θερμαϊκού το ποσοστό αδέσποτων ζώων έχει μειωθεί κατά 35% και αυτό γίνεται λόγω των υιοθεσιών και των στειρώσεων που έχει προχωρήσει ο σύλλογος”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντώνης Ζαβέρκος.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, που επισκέφθηκε το καταφύγιο ζώων της  A.C.E, στην Επανομή, με την οποία συνεργάζεται ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που επιτελείται και με αφορμή τη σημερινή μέρα στέλνει το δικό του μήνυμα.

“Ας κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί, ας υιοθετήσει έναν περιπλανώμενο αδέσποτο φίλο, ώστε να σταματήσουν πλέον να κακοποιούνται και να βασανίζοντα. Εμείς μέσω του ΣΥΠΑΖΑΘ συνεχίζουμε τις προσπάθειες μείωσης των αδέσποτων με τσιπαρίσματα και  στειρώσεις, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε για  τη δημιουργία του καταφυγίου αδέσποτων”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ το 2020 βρέθηκε στην πρώτη θέση, ανάμεσα σε 365 δήμους και συνδέσμους σε όλη την Ελλάδα σε θέματα περίθαλψης ζώων, εμβολιασμών, υιοθεσιών, τσιπαρισμάτων, χειρουργικών επεμβάσεων και εξυπηρέτησης φιλόζωων και δημοτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με την A.C.E πραγματοποιεί εντελώς δωρεάν δύο φορές το χρόνο από 150 στειρώσεις σε σκύλους και γάτες. Σε αυτές συμμετέχουν εθελοντές κτηνίατροι από Ελλάδα και Γερμανία. Οι συγκεκριμένες στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν αυτή τη φορά από τις 22 έως και 29 Σεπτεμβρίου. Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ προσέφερε τα δύο βαν που διαθέτει για την μεταφορά των ζώων σε συνεννόηση με δημότες και φιλοζωικά σωματεία των τριών δήμων, καθώς και όλο το προσωπικό του. Επίσης διέθεσε εντελώς δωρεάν το τσιπάρισμα, τα εμβόλια, τα αποπαρασιτικά χάπια, όπως και όλα τα φάρμακα και τις φαρμακευτικές αγωγές των ζώων που χορηγήθηκαν από τους κτηνιάτρους για την αποθεραπεία και την περίθαλψη των ζώων.

LINK LINK


Πηγή
Author: Χαράλαμπος Σαπάτρας

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα