Παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, και  τα μηνύματα που δίνει η επιστημονική κοινότητα είναι ελπιδοφόρα. Αν η διάγνωση γίνει χωρίς καθυστέρηση τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο. Ωστόσο, σήμερα μόνο το 20% των παιδιών ανά τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από την προηγμένη ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.


«Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει μία τέτοια σκληρή δοκιμασία. Κανένας γονιός δεν πρέπει να βιώνει μία τόσο μεγάλη αγωνία. Προσβλέπουμε στη συνεργασία των επιστημόνων της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, για τη δημιουργία εκείνου  του φαρμάκου, που θα γεμίσει με ελπίδες τους μικρούς μαχητές και τις οικογένειες τους».

 Δήμαρχος Καλαμαριάς

Γιάννης Δαρδαμανέλης


LINK

«Ίσως το σημαντικότερο είναι ,ότι ο αγώνας κατά του παιδικού καρκίνου είναι πλέον ένας κοινός παγκόσμιος στόχος. Το επόμενο μεγάλο βήμα που πρέπει να κάνει η παγκόσμια κοινότητα είναι να διαχύσει τη γνώση και τα ιατρικά επιτεύγματα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, στα παιδιά όλου του κόσμου που έχουν ανάγκη».

Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων

Εύα Ντόντη

Πηγή
Author: Χαράλαμπος Σαπάτρας

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα