1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Διαδικτυακές εκδηλώσεις την Τετάρτη 24 Μαρτίου

Επετειακή έκθεση Παιδικών Εργαστηρίων Ζωγραφικής του Δήμου Καλλιθέας

Ζητήσαμε από τα παιδιά που μαθητεύουν στα Εργαστήρια Ζωγραφικής του Δήμου Καλλιθέας, να ζωγραφίσουν με τον δικό τους τρόπο για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Φέτος, το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων τους έγινε διαδικτυακά. Και διαδικτυακά επίσης, για πρώτη φορά γίνεται και η έκθεση των έργων τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου».
Τα παιδιά, το μέλλον μας, μας χάρισαν τις δημιουργίες τους για να τιμήσουμε έτσι τις θυσίες και τον αγώνα των προγόνων μας και μας δίνουν με αυτόν τον τρόπο την ελπίδα για το αύριο.

Αφιέρωμα του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 24.3Η προφορική μουσική παράδοση των τραγουδιών των κλεφτών, της τάβλας, του θανάτου, της εμψύχωσης περνά από στόμα σε στόμα σε όλη την Ελλάδα και η ταύτιση των Ελλήνων με αυτά φαίνεται από το γεγονός ότι διατηρήθηκαν μέχρι τις μέρες μας. Τα τραγούδια έπαιξαν το δικό τους σημαντικό ρόλο και έτσι οι Έλληνες έζησαν διότι τραγούδησαν. Κλέφτικα και πολεμικά τραγούδια, καθιστικά και θρηνώδη, ντοπιολαλιές και παραδοσιακές συνήθειες, ιστορικές και άλλες προσωπικές αναφορές ξεπηδούν μέσα από το στίχο και τη μουσική.
Το Ίδρυμα μουσικής της Ι.Α.Α., που διευθύνει ο αγαπητός στους Καλλιθεάτες, αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, με τον καθηγητή στο παραδοσιακό τραγούδι Παναγιώτη Σδούκο και συνοδεία, στο βιολί τον Χρήστο Δαλιάνη και στο λαούτο τον Θεοδόση Συκιώτη, μας ταξιδεύουν…

  • Οι  εκδηλώσεις θα μεταδοθούν από το κανάλι του Δήμου στο YouTube
  • Πληροφορίες και στο τηλ. 210-9570001


Πηγή
Author: Giorgos Athanasiadis

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα