Authentic Big Blue: Καταδυτικός τουρισμός και Γαστρονομία στην Αμοργό!

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά Κατάδυσης, Authentic Big Blue, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019 για 3η συνεχή χρονιά στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου, την Αμοργό, συγκεντρώνοντας διεθνούς φήμης αθλητές αλλά και πλήθος καλεσμένων.

Authentic Big Blue: Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο και Γαστρονομία στην Αμοργό!

Ειδικότερα, τη φετινή διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους 36 αθλητές από 12 χώρες, που εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους λαμβάνοντας μετάλλια αλλά και συμβολικά δώρα από τη διοργάνωση. Νικητές του 3ου Authentic Big Blue αναδείχθηκαν στην overall κατηγορία, ο Homar Leuci από την Ιταλία στους άνδρες με 330 μέτρα στο σύνολο και η Jindriska Zajakova από την Τσεχία στις γυναίκες με 220 μέτρα. Ο Ιταλός πρωταθλητής βρέθηκε στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχή χρονιά ενώ σημείωσε και το ρεκόρ βάθους της διοργάνωσης με 103 μέτρα. Πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν στην κατηγορία CTWB ο Χρήστος Καρέλλος με 85 μέτρα και η Άννα Ηλιάδου στο CNF με 41 μέτρα.

Authentic Big Blue: Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο και Γαστρονομία στην Αμοργό!

Παράλληλα, τη διοργάνωση πλαισίωσαν και οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων», αναδεικνύοντας την μοναστηριακή κουζίνα αλλά και την αυθεντικότητα που προάγει το Authentic Big Blue αναφορικά με τη γαστρονομία αλλά και με τον τρόπο ζωής. Αθλητές, διοργανωτές και προσκεκλημένοι φιλοξενήθηκαν σε μοναστήρια του νησιού, όπως στο περίφημο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας με τα 300 σκαλοπάτια, και απόλαυσαν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Authentic Big Blue: Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο και Γαστρονομία στην Αμοργό!

Οι πολυποίκιλες αθλητικές και γαστρονομικές δράσεις χάρισαν στους παρευρισκόμενους μια μοναδική εμπειρία, την οποία «απογείωσε» η ομορφιά του νησιού και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Για σχεδόν μια εβδομάδα, αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατέκλυσαν το νησί και επιδόθηκαν σε δραστηριότητες που τους έφεραν πιο κοντά αφενός με τη φύση και τον αθλητισμό και αφετέρου με τη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού.

Authentic Big Blue: Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο και Γαστρονομία στην Αμοργό!

Το Authentic Big Blue, που ξεκίνησε το 2017 με αφορμή την αναβίωση της θρυλικής ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» (Le grand bleu), στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην πολύτιμη συμβολή των χορηγών και των επίσημων συνεργατών. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μέγας χορηγός ήταν ο ΕΟΤ ενώ χρυσός χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Cosmote. Τα πολύτιμα καύσιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα προσέφερε η AVIN, τη μεταφορά των συμμετεχόντων στο νησί έχει αναλάβει η Blue Star Ferries, τον αγωνιστικό εξοπλισμό η Synodinos Gargo Gear και τον ιατρικό το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Authentic Big Blue: Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο και Γαστρονομία στην Αμοργό!

Τα γεύματα της «Εβδομάδας Γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων» δημιουργήθηκαν με τα πρωτότυπα και αμιγώς ελληνικά προϊόντα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στηρίζοντας κάθε ανάγκη της διοργάνωσης. Η Λουξ, το Ούζο Βαρβαγιάννης, το νερό Βίκος, η εταιρεία μπισκότων Βιολάντα, η βιομηχανία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, η Ευρωχαρτική, η Ευβοϊκή Ζύμη και η μπύρα Νήσος, που ανήκουν στην Πρωτοβουλία αποτέλεσαν χορηγούς της διοργάνωσης.

Authentic Big Blue: Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο και Γαστρονομία στην Αμοργό!

Σημαντικές προϊοντικές χορηγίες και δωροθεσίες πραγματοποίησαν η Europa, η Grecostrom, η MLS, η FG Europe, η MIDEA, ο ΣΕΠΗΥ, η Frezyderm,η Gardena, η Sicka και η εταιρεία Κορωνάκης. Έπαθλα στους αθλητές προσέφεραν η εταιρεία καταδυτικού εξοπλισμού Pathos Pro Spearfishing, η IANOS Watches με το ρολόι καταδύσεων avyssos και η Grecosail Yachting. Μόνιμος συνεργάτης του Authentic Big Blue είναι το Amorgos Diving Center ενώ η διοργάνωση διεξάγεται υπό την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας.

To Authentic Big Blue πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Aegean Cusine και του Π.Σ.Α.Τ.

Καταδυτικός Τουρισμός και Γαστρονομία

Λίγα λόγια για το Authentic Big Blue

Το Authentic Big Blue είναι ένα τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης, που πραγματοποιείται για 3η χρονιά στην Αμοργό. Το έναυσμά το 2017 αποτέλεσε η ιδέα της αναβίωσης της θρυλικής ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» (Le grand bleu), που αγαπήθηκε από το κοινό με τα κυριότερα γυρίσματά της να πραγματοποιούνται στο κυκλαδίτικό νησί!Το Σεπτέμβριο του 2018 διοργανώθηκε το δεύτερο και επετειακό Authentic Big Blue, αφού συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας, η κεντρική ιδέα της οποίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την κοινότητα της ελεύθερης κατάδυσης παγκοσμίως.

Η φετινή διοργάνωση είναι για ακόμα μια φορά επικεντρωμένη στους αθλητές που από όλο τον κόσμο σπεύδουν στο νησί και τιμούν με την παρουσία τους το Authentic Big Blue.

Σκοπός του Authentic Big Blue είναι να ταυτιστεί τόσο η Αμοργός όσο και οι Κυκλάδες με ένα μοναδικό για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα αθλητικό και τουριστικό προϊόν, αυτό της ελεύθερης κατάδυσης, και μακροπρόθεσμα να επιτευχθεί η επέκταση της τουριστικής περιόδου, μέσα από μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που συνδυάζει πολυποίκιλες δράσεις και γαστρονομία σε ένα νησί άπειρου φυσικού κάλλους.

Με μότο “Dive into the big blue and rise into the Aegean islands gastronomy”, η φετινή διοργάνωση ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφού χρόνο με το χρόνο τόσο οι αθλητές, οι τοπικοί φορείς, το κοινό αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγκαλιάζουν με μεγαλύτερη θέρμη το Authentic Big Blue, το οποίο παράλληλα προωθεί την αυθεντικότητα τόσο στη γαστρονομία όσο και στον τρόπο ζωής συνολικά.

Με έμπνευση από το μαγικό μπλε, με σύμμαχο την ενέργεια του νησιού και το δέος που προκαλεί το μοναδικό τοπίο, η διοργάνωση προσφέρει όχι μόνο μια ξεχωριστή αθλητική και τουριστική εμπειρία αλλά και ένα πρωτόγνωρο γαστρονομικό ταξίδι, που προάγει τη «γνησιότητα» του νησιού.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Authentic Big Blue συγκαταλέγεται η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού, στο πλαίσιο της οποίας αποκαλύπτεται η κουλτούρα της μοναστηριακής κουζίνας, που ξεχωρίζει για την απλότητα και την αυθεντικότητά της. Οι επισκέψεις σε μοναστήρια του νησιού αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να γευτεί κανείς παραδοσιακές και αυθεντικές συνταγές που σε καθημερινή βάση προετοιμάζουν οι μοναχοί.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ανάμεσα στις οποίες και η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού, οι οποίες αποτελούν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα