“Χορεύοντας, βοηθάμε!” Εκδήλωση αλληλεγγύης της Ένωσης Απανταχού Μανιατών

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην μουσικοχορευτική εκδήλωση αλληλεγγύης με τίτλο: «Χορεύοντας βοηθάμε», της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων για τα Γηροκομεία του Πειραιά και της Μάνης, για τα συσσίτια Εκκλησιών και για οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Παιδιά από πολιτιστικούς συλλόγους χόρεψαν και τραγούδησαν για τον κοινωφελή αυτό σκοπό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του  ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται σε αυτή την εκδήλωση, επισημαίνοντας πως στον Πειραιά οι Μανιάτες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Πειραιά. Όπως είπε, η ιστορική σχέση του Πειραιά με τη Μάνη είναι ισχυρή και διαχρονική, επισημαίνοντας πως θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί.

«Ο Δήμος Πειραιά κι εγώ προσωπικά κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να ενδυναμώσουμε αυτή τη σχέση», τόνισε ο κ. Μώραλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά  στην τοποθέτηση δυο ανδριάντων  στον Πειραιά.

Επιπλέον τόνισε πως αυτή η εκδήλωση έχει κοινωνικό σκοπό, χαρακτηρίζοντας ιδιαιτέρως σημαντική την πρωτοβουλία της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» να συγκεντρώσει τρόφιμα  για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Σε αυτό το πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης κινείται και ο Δήμος Πειραιά με τις εορταστικές εκδηλώσεις και όχι μόνο. Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, αλλά και προσφοράς», επεσήμανε ο Δήμαρχος. Ο κ. Μώραλης ανέφερε επιπλέον: «Κλείνει μία ακόμη δύσκολη χρονιά, όπου όλοι είχαμε να παλέψουμε,  άλλος με περισσότερα, άλλος με λιγότερα προβλήματα. Ωστόσο πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και είμαι βέβαιος ότι το 2019 θα είναι μια καλύτερη χρονιά. Η πόλη μας κάθε χρόνο κάνει βήματα προόδου. Ο Πειραιάς είναι μία σημαντική πόλη με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της χώρας και νομίζω ότι αν δουλέψουμε  όλοι σωστά, οργανωμένα και με συναινέσεις θα πετύχουμε πολλά».

Στο τέλος του χαιρετισμού του συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ»,  για την πρωτοβουλία, καθώς και τους παρευρισκόμενους που γέμισαν  με την παρουσία τους την αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου. Αναφερόμενος στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, υπογράμμισε: «Όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς».

Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» και Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  αφού ανέφερε ότι η εκδήλωση έχει σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για αναξιοπαθούντες συμπολίτες στον  Πειραιά και στη Μάνη, τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν προχωρήσει θέματα που είχαν τελματώσει αρκετά χρόνια.  Ένα από αυτά  – όπως είπε-  για το οποίο  αισθάνεται  ιδιαιτέρως υπερήφανος ως Μανιάτης της μεγάλης μανιάτικης κοινότητας του Πειραιά που υπερβαίνει το  35%, είναι η αρχική απόφαση που πάρθηκε, με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο και με τη θερμή υποστήριξη του Δημάρχου κ. Μώραλη για τοποθέτηση δύο ανδριάντων, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και της Μανιάτισσας μάνας αγωνίστριας δρεπανιφόρου.  «Ήταν ένα όραμα πολλών δεκαετιών, ήδη έχει δεσμευθεί η δαπάνη στον προϋπολογισμό και θα προχωρήσει εντός του 2019 ο σχετικός καλλιτεχνικός διαγωνισμός», υπογράμμισε ο κ. Βοϊδονικόλας.

 

 

 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα