Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ανοιχτά Δεδομένα από Περιφέρεια Κρήτης

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ανοιχτά Δεδομένα από την Περιφέρεια Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ODEΟN (Open Data for European Open iNnovation) στο Ηράκλειο την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, στο Επιμελητήριο Χανίων.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ODEΟN (Open Data for European Open iNnovation) στοχεύει στην καινοτομία, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Στην εκδήλωση έγινε λόγος για το πως θα γίνει η αξιοποίηση των «Ανοικτών Δεδομένων – Open Data» και ποιες επιχειρηματικές διαστάσεις μπορούν να αναπτυχθούν.

ODEΟN (Open Data for European Open iNnovation)

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρεια Κρήτης.

Παρουσίασε τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την επίτευξη της διαφάνειας, του προγραμματισμού, της βελτίωσης της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Η Βασιλική Μαδούλκα Βασιλική, συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: “ODEON”, του οποίου εταίρος είναι η Περιφέρεια Κρήτης εξήγησε τους σκοπούς του ευρωπαϊκού προγράμματος ODEΟN και ο Ανδρέας Παντελούς, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαφάνειας της Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε το θέμα: «Open Data & Περιφέρεια Κρήτης».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και επιχειρηματίες, στελέχη του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της πληροφορικής.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα