Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Βύρωνα

Με τη λαμπρότητα και το σεβασμό που απαιτεί η ημέρα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25η Μαρτίου 2022 στο Δήμο Βύρωνα. Οι εκδηλώσεις άρχισαν από το πρωί με τις καθιερωμένες κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς και την έπαρση της σημαίας με τιμητικό απόσπασμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των Προσκόπων Βύρωνα.

Ακολούθησε στις 10.30 η δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας, Βύρωνα χοροστατούντος του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου κ. Στέφανου Κωστόπουλου, Προϊστάμενου του Ιερού Ναού, Αγίας Τριάδος και την παρουσία του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Βύρωνα, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικών Συμβούλων και επίσημων θεσμικών εκπροσώπων.

Στη συνέχεια το επίκεντρο του εορτασμού μεταφέρθηκε στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία  Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε στις 11.00 επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Χριστόδουλο Κοτσίφη και Πατέρα Χρήστο Μπάρδη, Εφημέριοι του Ιερού Ναού, Αγίας Τριάδος.

Ακολούθησε, σύμφωνα με το τελετουργικό, η κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που άνοιξε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και ακολούθησαν οι εκπρόσωποι θεσμών της κεντρικής διοίκησης και φορέων.

Εκ μέρους των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο Διευθυντής αυτής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής, Θανάσης Κλειάσιος, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΛΥΣΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ο πολιτευτής του Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Γεωργιάδης. Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού, Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης: Για την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα ο αντιπρόεδρος, Δημήτριος Κρέτσης, για την Οργάνωση μελών Βύρωνα Ανατολικά και για την Οργάνωση μελών Βύρωνα Δυτικά του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  η Ματίνα Μουταυτσίδου συντονίστρια της Οργάνωσης Δυτικά και ο Κώστας Βιτωράτος αναπληρωτής συντονιστής της οργάνωσης  Δυτικά, για την τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΒΥΡΩΝΑ τα μέλη Ελένη Θειακογιάννη και Σπύρος Σφυρής. Για την ΟΝΝΕΔ Βύρωνα ο Αντιπρόεδρος Παύλος Γρούμπας – Μανιατάκος.

Εκ μέρους των Δημοτικών Παρατάξεων κατέθεσαν στεφάνι: για τη «Δημοτική Πρωτοβουλία-Στάση Βύρωνα» η δημοτική σύμβουλος Σοφία Δασκαλάκη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βασίλης Πάγκαλος, για τη «Νέα Εποχή Βύρωνα-Χρήστος Γώγος» ο επικεφαλής Χρήστος Γώγος,  για τη δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βύρωνα» ο επικεφαλής Μίλτος Μπαντής, για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών «Δύναμη Ελπίδας» ο επικεφαλής Αλέξης Σωτηρόπουλος, για την «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» η επικεφαλής Βασιλική Σάρολα, η «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα» αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 20€ στον Σύλλογο Φίλων Απογόνων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Στεφάνι κατέθεσε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Δεμπόνος.

Η κατάθεση στεφάνων συνεχίστηκε εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος  Βύρωνα από την Αναπληρώτρια Διοικήτρια Υπαστυνόμο Α΄, Στέλλα Γεωργακέλη και το από το Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα από τον Υπαστυνόμο  Β΄ Αχιλλέα Παπαχαρείση.

Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Βύρωνα κατέθεσε στεφάνι η πρόεδρος Βίκυ Μακρυδάκη και ακολούθησαν:  το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Καρέα, οι Εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» αντί στεφάνου, προσέφερε το ποσό των 50 € στο Σπίτι του Αγωνιστή.

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα κατέθεσε στεφάνι, εκ μέρους όλων των Σχολείων της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) του Δήμου Βύρωνα.

To Σωματείο Μικροπωλητών ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ αντί στεφάνου προσέφερε στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού Αγίου Δημητρίου ένα γεύμα υπέρ των απόρων σιτιζομένων και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα τιμώντας τους νεκρούς του αντιφασιστικού αγώνα, αντί για στεφάνι κατέθεσε το ποσό των 50 € στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα.

Η ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ και ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Αθλητικός Σύλλογος Βύρωνα κατέθεσαν στεφάνι, ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΥΡΩΝΑ αντί στεφάνου θα ενισχύσει οικονομικά το Χαμόγελο του Παιδιού.

Για την Πανιώνιο Στέγη ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλης Τζαφάς κατέθεσε στεφάνι, για την Πανελλήνια Οργάνωση «Ελληνική Εστία» Παρ/μα Βύρωνα, κατέθεσε η Αντιπρόεδρος Λίτσα Χρυσανθοπούλου, για την Διεθνή Οργάνωση Γυναικών Ελλάδος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» παρ/μα Βύρωνα, κατέθεσε λουλούδια, η πρόεδρος Ρένα Παπαγεωργίου. Στεφάνι κατέθεσαν ακόμα ο Σύλλογος Κρητών Βύρωνα Παγκρατίου Καισαριανής και  ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα Βύρωνα. Η  Ένωση  Ηπειρωτών Βύρωνα αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 € στην Ενορία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως για το συσσίτιο των γερόντων.

Εκ μέρους του Συνδέσμου «Μπάϊρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, κατέθεσε στεφάνι η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Ρένα Παπαγεωργίου και ο υπεύθυνος για το Δίκτυο Βυρωνικών Πόλεων και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γεώργιος Ντόβολος. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού του Χορού και της Παράδοσης «Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 40 € στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων. Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοπανά αντί στεφάνου προσέφερε 50 € στην Ενορία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως για το συσσίτιο των γερόντων. Εκ μέρους της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» και του Διευθυντή της Γεώργιου Ντόβολου κατέθεσαν λουλούδια μαθητές της Σχολής. Η χορευτική ομάδα της Ένωσης απανταχού Ευρητανησσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας, αντί στεφάνου προσέφερε δωροεπιταγές αξίας 50 € στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Βύρωνα. Εκ μέρους του συλλόγου ΔΡΩ-ΖΩ, ο πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος Διονύσιος Βώβος, αντί στεφάνου προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης στις 4 Ενορίες του Δήμου μας και τέλος ο Σύλλογος Πραστού και Τσακωνιάς «Πραστός A’ χώρα Nάμου» κατέθεσε στεφάνι.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ακολούθησε η παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων  της πόλης στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης με τη συνοδεία της Μπάντας των Προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Βύρωνα και με την καθοδήγηση του Δρ. Κώστα Μερδενισιάνου που είχε το γενικό πρόσταγμα των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 2022 ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με την υποστολή της σημαίας που έγινε με τιμητικό απόσπασμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων Βύρωνα.


Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα