Στου Ζωγράφου ο σπουδαίος σκακιστής Καρπόφ για να ιδρύσει Ακαδημία Σκακιού

Ένας από τους μεγαλύτερους σκακιστές όλων των εποχών, ο Ρώσος Ανατόλι Καρπόφ, εμβληματική μορφή του παγκόσμιου Σκακιού, πέρασε το κατώφλι του δημαρχείου Ζωγράφου πραγματοποιώντας επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Θώδα.

 

Ο σπουδαίος σκακιστής ενδιαφέρεται να ιδρύσει στην Ελλάδα Ακαδημία Σκακιού που θα φέρει την επωνυμία του!

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Ζωγράφου, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, όπου συνομίλησε με το Δήμαρχο Βασίλη Θώδα για τα σχέδιά του, την αγάπη του για την Ελλάδα και το ολόενα αυξανόμενο ενδιαφέρον του για την προώθηση εκμάθησης σκακιού στα παιδιά από την νηπιακή ηλικία.

Καρπόφ

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου ενημέρωσε τον κ. Καρπόφ για τις δυνατότητες του Δήμου να φιλοξενήσει μια Ακαδημία Σκακιού που θα φέρει το όνομα του παγκόσμιου πρωταθλητή και τα χαρακτηριστικά της περιοχής, καθώς στου Ζωγράφου βρίσκονται δύο από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, το Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όντας φοιτητούπολη με πολλούς νέους ανθρώπους αλλά και με κόσμο όλων των ηλικιών που θα τους ενδιέφερε να ασκηθούν στο κορυφαίο αυτό πνευματικό αγώνισμα. Αυτό αποδεικνύεται και από τον σκακιστικό σύλλογο που λειτουργεί στην περιοχή 40 χρόνια και είναι από τα πλέον ενεργά μέλη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας με πολλές επιτυχίες.

Καρπόφ

Ο κ. Θώδας δεσμεύτηκε ότι αν γίνει αυτή η Ακαδημία στον Δήμο Ζωγράφου, θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα εγγραφεί!  Και δήλωσε:

“Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχθώ στο γραφείο μου έναν από τους μεγαλύτερους σκακιστές όλων των εποχών, τον Ρώσο Ανατόλι Καρπόφ. Το θέμα της συνάντησης μας ήταν η ίδρυση Ακαδημίας Σκακιού που θα φέρει την επωνυμία του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Δήμο μας. Συζητήσαμε σε βάθος τις δυνατότητες συνεργασίας και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτή.Οι εντυπώσεις ήταν θετικές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας, με την επιστροφή του κ. Καρπόφ στην Ελλάδα για τις τελικές αποφάσεις μας. Προχωρούμε δυναμικά εκτός από την αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας και στην ποιοτική πολιτιστική ανέλιξη της Πόλης μας”.

Αφού αντάλλαξαν δώρα, ο Δήμαρχος ξενάγησε τον διάσημο σκακιστή σε διάφορες περιοχές και τοπόσημα του Δήμου συνεχίζοντας την ενδιαφέρουσα συζήτηση και εκτός Δημαρχείου.

Καρπόφ

Μάλιστα ο κ. Καρπόφ ζήτησε και ήπιε ελληνικό καφέ λέγοντας ότι είναι ο αγαπημένος του!

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους το οποίο θα έχει προφανές ενδιαφέρον για τον Δήμο Ζωγράφου.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα