Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Γ. Αλεξάκη στην Κύπρο

Με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Κύπρο Κυπριανού, είχε συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, Γιώργος Αλεξάκης.

Η συνάντηση έγινε στη Κύπρο παρουσία και των επικεφαλής της Μονάδας Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο Υπουργείο, Ανθούλας Σαββίδη, και Έλενας Πατσάλου. Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Περιφέρειας Κρήτης για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και την κατάρτιση των αιρετών των ΟΤΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης βρέθηκε στην Κύπρο ως επίτιμος προσκεκλημένος, στην ημερίδα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου μίλησε με θέμα την “Πρόκληση των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αξιοποίηση των πόρων των Ταμείων της ΕΕ – Εμπειρίες – Καλές Πρακτικές από την Κρήτη και άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες”.

Παράλληλα ο κ. Αλεξάκης είχε  συναντήσεις στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον Πρόεδρο  Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη και τον  Λεωνιδα Πασχαλίδη Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή καθώς και τις κύριες Μόνικα Ανδρέου και Δήμητρα Παλαόντα.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την υφιστάμενη συνεργασία της Περιφέρειας ΚΡΗΤΗΣ και του ΚΕΒΕ στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου ΝΑΥΣ που αφορά την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα των κρουαζιερόπλοιων. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο των δυο φορέων, με νέες πρωτοβουλίες.

 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα