Το Ηράκλειο Κρήτης προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ψηφιακούς νομάδες – Governet, η πύλη της Δημόσιας Διοίκησης

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης συμμετέχει, με άλλες 7 πόλεις στο πρόγραμμα «Remote and Hybrid work for Thriving Cities – REMOTE IT», URBACT IV.

Σε ένα νέο δίκτυο πόλεων που πραγματεύεται τα νέα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί για την αγορά εργασίας μετά την πανδημία COVID-19 και την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι, πλέον, ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο τρόπος οργάνωσης της εργασίας, με τα υβριδικά και απομακρυσμένα μοντέλα εργασίας να επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών καθώς και την οργανωτική κουλτούρα εταιρειών και μεγάλων εργοδοτών (συμπεριλαμβανομένων των φορέων του δημόσιου τομέα), είναι οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις σε σχέση με το μέλλον της εργασίας.

Οι πόλεις που συμμετέχουν (Ντουμπρόβνικ, Ηράκλειο, Câmara de Lobos, Brindisi, Tartu, Murcia, Bucharest District 6, Τίρανα) θα επιχειρήσουν να σχεδιάσουν στρατηγικές, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν διάφορες πτυχές των επιπτώσεων της υβριδικής και εξ αποστάσεως εργασίας. Και να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν τους ψηφιακούς νομάδες, την παραγωγικότητα και δικαίωμα στην εξ αποστάσεως εργασία, την ψυχική υγεία, την αστική κινητικότητα, την ακίνητη περιουσία (γραφεία, στέγαση, ανέσεις), την υβριδική εργασία και ψηφιακό κενό, αλλά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την οργανωτική κουλτούρα.

Η χρηματοδότηση του Ηρακλείου θα ανέλθει στις 72.000,00€.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού, Γιώργος Σισαμάκης, δήλωσε για την έγκριση του προγράμματος:

«Το Ηράκλειο είναι ιδανικός τόπος υποδοχής εργαζομένων που επιλέγουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, το γνωρίζουμε και δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η φιλοξενία εργαζομένων που επιλέγουν αυτό τον τρόπο εργασίας είναι πρόκληση για ‘μας. Η συμμετοχή στο δίκτυο αυτό θα μας επιτρέψει να εξειδικεύσουμε τη στρατηγική μας, αλλά και το σημαντικότερο, ν’ ανταλλάξουμε απόψεις με άλλες πόλεις για να ενσωματώσουμε τις μελλοντικές αλλαγές που συνδέονται με την εργασία».


Πηγή
Author: Despoina Dailiani

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα