Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Αγροτική έκθεση Μεσαράς

Στην στήριξη του αγροτικού τομέα, στην προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων αλλά και τού μεγάλου αναπτυξιακού έργου του Πλατύ ποταμού αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της Παγκρήτιας Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς στους Βώρους παρουσία του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, του βουλευτή Γιώργου Λογιάδη, Δημάρχων, στελεχών της Περιφέρειας, Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων, αγροτικών φορέων, εκθετών και εκατοντάδων επισκεπτών της έκθεσης.

«Πρέπει να ενισχύουμε την ποιότητα για να έχουν ταυτότητα τα προϊόντα μας, για να είναι ανταγωνιστικά στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα, είναι το τρίπτυχο που προωθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ενώ αναφέρθηκε στην προώθηση των έργων υποδομής στην περιοχή με έμφαση το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στη Κρήτη στον αγροτικό τομέα που είναι η υλοποίηση της εκτροπής του Πλατύ ποταμού. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υφυπουργό, στον Βουλευτή και στους τοπικούς φορείς, είπε, χαρακτηριστικά: «Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, είναι να προχωρήσει το έργο του Πλατύ ποταμού που και για το Ρέθυμνο και για τη Μεσαρά, είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης στον πρωτογενή τομέα. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον τόπο για την Κρήτη μας»

Ο κ. Αρναουτάκης επίσης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τους αγροτικούς φορείς και τις διοικήσεις των ΤΟΕΒ της περιοχής, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει έργα και δράσεις που υλοποιούν. Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έκθεσης και έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, στην διοίκηση, στους εκθέτες ενώ ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει την αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου ώστε να γίνει μια διαφορετική έκθεση.

Τον Περιφερειάρχη, τους θεσμικούς φορείς και τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς Βαγγέλης Πρωτογεράκης ενώ των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος. Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το βράδυ συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, τον Δήμο Φαιστού και όπως είπε ο Πρόεδρος Βαγγέλης Πρωτογεράκης πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό γεγονός με μεγάλη απήχηση. Στην έκθεση όπως είπε παρουσιάζονται γεωργικά μηχανήματα, αγροτικός εξοπλισμός, αγροτική παραγωγή, βιολογικά προϊόντα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αγροτικά μηχανήματα, υπηρεσίες, ενώ περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με επιμορφωτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, για την σημαντικότητα της έκθεσης δίδοντας συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, στους συνδιοργανωτές μίλησαν στους χαιρετισμούς τους ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο κ. Καδιανάκης εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο π. Ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς κ.α. Παρόντες από την Περιφέρεια ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Μανόλης Χνάρης, Έφη Κουτεντάκη, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Ξυλούρης, Πόπη Δασκαλάκη, Σταύρος Τζεδάκης, Νίκος Χρονάκης, Γιώργος Μερονιανάκης, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, Πρόεδροι Συνεταιρισμών, ΤΟΕΒ της περιοχής.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι περιηγήθηκαν στην έκθεση όπου στο χώρο της επίσης υπάρχουν περίπτερα της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητήριου Ηρακλείου για την  προβολή Κρητικών προϊόντων.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα