Ο Υπουργός Εσωτερικών στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Νίκου Χουρσαλά.

Υποδεχόμενος τον Υπουργό ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση εξασφαλίστηκε η κυβερνησιμότητα του Δήμου και η δυνατότητα της νέας διοίκησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο υπερψηφίστηκε από τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρόνιο και πάνδημο αίτημα της πόλης, ενώ ο Δήμος θέλει να είναι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής των προτάσεων για την αξιοποίηση της έκτασης μετά την απομάκρυνση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μετέφερε στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους το μεγάλο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την δέσμευσή του για απομάκρυνση των φυλακών, τονίζοντας η Κυβέρνηση θα κάνει πράξη το όνειρο πολλών γενεών.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού για τα θέματα που απασχολούν άμεσα τον Δήμο και για τα οποία ζητήθηκε η στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα:

  1. Η σύνδεση του Μετρό με τις γειτονιές μέσω δημοτικής συγκοινωνίας και η έλλειψη χώρων στάθμευσης.
  2. Η άμεση αξιοποίηση της έκτασης των 115 στρεμμάτων του πρώην Λατομείου Σχιστού.
  3. Θέματα έλλειψης σχολικών κτιρίων, ιδιαίτερα στην περιοχή του Σχιστού και του Άνω Κορυδαλλού.
  4. Η υλοποίηση της ήπιας δόμησης σε περιοχή του Σχιστού, η οποία αν και προβλέπεται από το 1999 να ενταχθεί στο σχέδιο, παραμένει σε εκκρεμότητα ο αποχαρακτηρισμός της ως δασικής.
  5. Θέματα ασφάλειας και παραβατικότητας στην παραπάνω περιοχή, εξαιτίας του συγκεκριμένου «θολού» καθεστώτος.
  6. Θέματα έλλειψης προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού.
  7. Η αποσαφήνιση των ρόλων των εμπλεκόμενων φορέων στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και η ενίσχυσής της.
Ο Υπουργός Εσωτερικών στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύθηκε ότι θα είναι δίπλα στον Δήμαρχο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, ενώ αναγνώρισε τον ενεργό ρόλο της αυτοδιοίκησης στην αξιοποίηση του χώρου μετά την απομάκρυνση των Φυλακών.

 

 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα