Ποδήλατα και Ηλεκτροκίνηση στην πρώτη εκδήλωση της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020” του Δήμου Γρεβενών – OTA VOICE

Με θεματική την “Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”, ο Δήμος Γρεβενών ξεκίνησε σήμερα τις εκδηλώσεις του για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020” όπου η χρήση του ποδηλάτου και η ηλεκτροκίνηση βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας. Στην εκδήλωση έλαβε μέρος η Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών και ο Σύλλογος Εθελοντών Γρεβενών όπου χρησιμοποιήθηκαν οκτώ ηλεκτρικά ποδήλατα που ευγενικά προσέφερε η Περιφερειακή Ενότητα και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα που ξεκίνησε από το ΕΠΑΛ και κατέληξε στις Εργατικές Κατοικίες ενώ το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ.Δημήτρης Μπόλης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ.Αλέξης Κατσάλης.

Στις δηλώσεις του, ο κ.Τριγώνης επεσήμανε ότι μέσω των προτάσεων που προβλέπει το ΣΒΑΚ θα προωθηθούν οι διαδρομές πεζοπορίας και ποδηλασίας κατά μήκος των ποταμών Γρεβενίτη και Δοξανίτη, οι οποίες θα αναδείξουν το μοναδικό φυσικό τοπίο που υπάρχει εντός της πόλης των Γρεβενών, ενώ από την πλευρά του ο κ.Μπόλης έκανε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στο πλούσιο πρόγραμμα των δράσεων που θα διαρκέσουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Δήμος λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού όπως έγινε και στη σημερινή εκδήλωση.

Για τον κ.Βασίλη Ίττη, εκπρόσωπο της Ένωσης Ποδηλατιστών Γρεβενών, η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” δίνει μια καλή αφορμή στο ευρύ κοινό να γνωρίσει και να μάθει τα σωματικά και ψυχικά οφέλη που προσφέρει το ποδήλατο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για συμμετοχή στην επόμενη δράση της Ένωσης που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για τη “Βόλτα Ενηλίκων” που έχει ως με σκοπό την εξοικείωση του κόσμου με τα ηλεκτρικά ποδήλατα ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν για περισσότερες πληροφορίες τη σελίδα της Ένωσης Ποδηλατιστών στο facebook.

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί για τον κ.Βασίλη Σιαφαρίκα και την Ομάδα Εθελοντών Γρεβενών μια μοναδική ευκαιρία προκειμένου να αποκτήσουν τα Γρεβενά έναν οργανωμένο ποδηλατόδρομο που θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί όχι μόνο την παραποτάμια ζώνη αλλά να επεκταθεί ακόμη και σε σημεία εντός του ποταμού. Μάλιστα, περιγράφοντας τη διαδρομή, τη χάραξη και σήμανση της οποίας ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντών, υποστήριξε ότι αυτή κρύβει πολλές ομορφιές αλλά και πολλά γεφύρια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η επόμενη εκδήλωση της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” του Δήμου Γρεβενών θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο όπου θα λάβουν χώρα σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και παιδιά.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα