Δήμος Δάφνης-Υμηττού: Πώς διαμορφώνεται το προεκλογικό τοπίο

Κάτι λιγότερο από ένα χρόνο από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές Α και Β  Βαθμού και σιγά σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του airetos.gr  η μέχρι σήμερα κατάσταση στο Δήμο Δάφνης -Υμηττού διαμορφώνεται ως εξής :

Ο νυν Δήμαρχος Τάσος Μπινίσκος , με τη στήριξη της ΝΔ, θα διεκδικήσει την έδρα του Δήμου ξανά. Στις δυνάμεις του έχει ενταχθεί κάνοντας χρήση του νόμου των Συμπράξεων η παράταξη του Δημήτρη Γιαννακούρα προερχόμενου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ως σήμερα η περίπτωση της καθόδου ενός εν ενεργεία Αντιδημάρχου, κάτι που όσο περνάει ο καιρός θα φανεί κατα πόσο θα γίνει πραγματικότητα.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος Δαουλάρης . Έθεσε υποψηφιότητα το 2019 3 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές χωρίς στήριξη από κάποιο πολιτικό χώρο και κατάφερε να συγκεντρώσει 5000 σταυρούς τερματίζοντας 2ος από τον Μπινίσκο ο οποίος συγκέντρωσε περίπου 5400 σταυρούς. Ο κύριος Δαουλάρης προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ  και αυτή την περίοδο είναι Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Παύλου Γερουλάνου.. Η θέση του επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια τον έχει ενισχύσει στην νέα προσπάθεια που θα καταβάλλει. 

Η Όλγα Χριστινάκη στηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ .Στις προηγούμενες εκλογές έμεινε έξω από το δεύτερο γύρο για 12 ψήφους .Προσπάθησε δικαστικά να ανατρέψει το αποτέλεσμα αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο και ετοιμάζεται να ξανακατέβει.

Η Κηπουρού Τόλια υποψήφια με τη στήριξη του ΚΚΕ

Πιο  αριστερά κινείται ο  Γιώργος Μητροβγένης με πιθανή τη στήριξη από τον Λαφαζάνη.

Αυτή είναι η μέχρι σήμερα πληροφόρηση για το Δήμο Δάφνης -Υμηττού .

Πάμε όμως τώρα να δούμε τους αστάθμητους παράγοντες που πιθανά θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ο πρώην Δήμαρχος επι 17 χρόνια και νυν γραμματέας του ΥΠΕΣ  κύριος Σταυριανουδάκης. Στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές στήριξε τον προερχόμενο από τη Δημοτική του παράταξη ,κ.Μπινίσκο

Ένα στοιχείο το οποίο ίσως έχει τη σημασία του είναι ότι ο κ. Μπινίσκος στις Δημοτικές εκλογές πήρε 5400 σταυρούς και ένα μήνα αργότερα ο κύριος Σταυριανουδάκης συγκέντρωσε 2500 σταυρούς περίπου. Αυτό ίσως δείχνει σε ένα βαθμό γιατί τα δημοτικά ψηφοδέλτια είναι πολυσυλλεκτικά ότι δεν επιδοκιμάστηκε η επιλογή του να στηρίξει τον κ.Μπινίσκο και πιθανά να παίξει ρόλο και στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, αλλά μένει να το δούμε.

Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Αργιανάς. Ο επι χρόνια Δήμαρχος Υμηττού είχε συνεργαστεί στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές με τον κύριο Δημήτρη Γιαννακούρα .Όταν προχώρησε σε σύμπραξη με τον νυν Δήμαρχο ο κ.Γιαννακούρας , ο κ.Αργιανάς ανεξαρτητοποιήθηκε και σε πολλά ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο επικοινωνεί με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριο Δαουλάρη.

Ο κ.Δημήτρης Γιαννακούρας ο οποίος είχε στηριχθεί κυρίως από το ΚΙΝΑΛ μετά τις Δημοτικές εκλογές προχώρησε σε σύμπραξη με τον νυν Δήμαρχο και έκτοτε είναι Αντιδήμαρχος.Αναμένεται ποια θα είναι η στάση του , αν θα δημιουργήσει καινούρια παράταξη ή αν θα συμπορευθεί με τον νυν Δήμαρχο ή αν θα επιλέξει κάτι διαφορετικό.

Ακούγεται ότι εκ νέου  θα κατέβει υποψήφια για το δημαρχιακό θώκο η κυρία Σοφία Λύκου. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα κατέβει υποψήφια προερχόμενη από το χώρο της Αριστεράς. Η κ.Λύκου είχε ξανακατέβει υποψήφια το 2002 και είχε συγκεντρώσει ποσοστό 13 %.

Τέλος η ατζέντα των εκλογών θα έχει έντονο το άρωμα της ΠΥΡΚΑΛ και της επένδυσης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση η οποία προβλέπει από τη μία τη μετεγκατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ  χωρίς όμως να έχει συμβεί μέχρι σήμερα και μετέπειτα τη δημιουργία πάρκου όπου προβλέπεται να εγκατασταθούν  Υπουργεία και ταυτόχρονα να παραχωρηθεί στο Δήμο ένα κομμάτι για τους κατοίκους. Είναι σημαντικό σε αυτό ποια θα είναι η στάση των Δημοτικών παρατάξεων καθώς αλλάζει η περιοχή και ο Δήμος δραστικά.


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα