«Ξεκλείδωσαν» τα 18.500.000 € για τις αποκαταστάσεις του «Μπάλλου» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

 

Υπερκεράστηκαν τα τελευταία διαδικαστικά εμπόδια για την έναρξη της καταβολής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων των 18.500.000 €, τα οποία αφορούν τα απαραίτητα τεχνικά έργα για τις αποκαταστάσεις των καταστροφών, που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Σε τηλεδιάσκεψη -η 3η κατά σειρά- που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, των Αντιπεριφερειαρχών, Κατερίνας Μοθωναίου (Οικονομικών και Π.Ε. Ζακύνθου), Μανώλη Ορφανουδάκη (Τεχνικών Έργων & Υποδομών) και Κώστα Ζορμπά (Π.Ε. Κέρκυρας), του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στο Τεχνικό Δελτίο, το οποίο επιμελήθηκε και εκπόνησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχετικά με τις αποκαταστάσεις των καταστροφών του «Μπάλλου» σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Μετά τη συζήτηση και διευθέτηση των τελευταίων διαδικαστικών λεπτομερειών επί του Τεχνικού Δελτίου, επί της ουσίας άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση του ποσού των 18.500.000 €, το οποίο σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από πλευράς Υπουργείου κατανέμεται ως εξής: 8.500.000 € θα καταβληθούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εντός του τρέχοντος έτους και τα υπόλοιπα 10.000.000 € θα καταβληθούν εντός του 2023.

Σημειώνεται ότι βάσει του Τεχνικού Δελτίου, το οποίο εστάλη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Υπουργείο Οικονομικών, τα 15.500.000 € αφορούν απαραίτητα έργα αποκατάστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και 3.000.000 € αντίστοιχα στην Π.Ε. Ζακύνθου.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι ο πίνακας των πληγεισών -από την κακοκαιρία «Μπάλλος»- επιχειρήσεων, οι οποίες δικαιούνται αποζημιώσεων, έχει ήδη σταλεί στη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών και ως εκ τούτου η καταβολή των αποζημιώσεων θα ξεκινήσει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα