Λειτουργία Φυσικοθεραπευτηρίου και με Τηλεφυσικοθεραπεία –Τηλεαποκατάσταση

Οι δημοτικές υπηρεσίες, εν όψει των συνεχών νέων μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη της πανδημίας, σας ενημερώνουν πως έχουν ως στόχο τη συνέχιση της ασφαλούς εξυπηρέτησης του πολίτη και την παροχή των υπηρεσιών με την αξιοποίηση της τρέχουσας τεχνολογικής πραγματικότητας και δυνατοτήτων του διαδικτύου.

Το φυσικοθεραπευτήριο του κοινωνικού ιατρείου του Δήμου συνεχίζει και φέτος, αλλά και κατά το έτος 2022, να εφαρμόζει τηλεφυσικοθεραπεία-τηλεαποκατάσταση, ώστε να αποφεύγεται η έκθεση ευπαθών ατόμων σε περιβάλλον με αυξημένο ιικό φορτίο.

Η δράση αυτή αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων. Σε άτομα υψηλού κινδύνου και όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς η φύση της πάθησης και οι συνθήκες το επιτρέπουν, η τηλεφυσικοθεραπεία γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα (υπολογιστής, κάμερα). Μέσω διαδικτύου, δωρεάν, ο ασθενής συνεχίζει τις φυσικοθεραπείες του με τις οδηγίες της φυσικοθεραπεύτριας, παραμένοντας παράλληλα στο ασφαλές περιβάλλον της οικίας του.

Η τηλεφυσικοθεραπεία-τηλεαποκατάσταση παρέχεται σε ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, ασθενείς με παθήσεις του νευρικού συστήματος, καρκινοπαθείς κ.α. και οι περιπτώσεις που μπορεί να εφαρμοστεί  είναι κατάγματα, μετεγχειρητικές καταστάσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, τραυματισμοί, διάφορα σύνδρομα, αναπνευστικές, καρδιακές παθήσεις ασθενείς covid σε ανάρρωση που χρήζουν αναπνευστικής γυμναστικής κ.α.

Οι  τηλεσυνεδρίες γίνονται καθημερινά και για 10 τουλάχιστον ημέρες, προκειμένου να αποκατασταθούν γρήγορα οι βλάβες να ξαναγίνουν οι ασθενείς λειτουργικοί, να μειωθεί ο πόνος και κυρίως να τονωθεί η ψυχική τους υγεία, με έμμεσο τρόπο, καθώς  έχουν  επίβλεψη και καθημερινή επικοινωνία με τον φυσικοθεραπευτή τους. Υπάρχει προγραμματισμός, πρόοδος και θετική εξέλιξη στην προσπάθεια αποκατάστασης κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η τηλεφυσικοθεραπεία πραγματοποιείται αφού έχει προηγηθεί ενημέρωση του θεράποντος ιατρού για την διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί. Επίσης, όπως και στις δια ζώσης συνεδρίες, αποστέλλονται στο e-mail του ασθενούς εικονογραφημένες ασκήσεις για να εκτελεστούν κατοίκον, προκειμένου να ανακουφιστούν οι ασθενείς από πόνο, δυσκαμψίες, παραμορφώσεις, αλλά και για να επιταχύνουν διαδικασίες επούλωσης σε τυχόν τραυματισμούς. Ακολουθεί πάντα τηλεφωνικό follow up, οπότε και ασκήσεις προόδου πάντα σε ηλεκτρονική μορφή.

Σε πολλά περιστατικά δίνονται οδηγίες τηλεφωνικά και σε όποιον δεν διαθέτει e-mail oι ασκήσεις εκτυπώνονταν και παραδίνονται στο σπίτι του ασθενούς ή στον χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου, κατόπιν ραντεβού και πάντα τηρώντας τους κανόνες υγιεινής.

Παράλληλα με τις διαδικτυακές υπηρεσίες το φυσικοθεραπευτήριο λειτουργεί κανονικά. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου πραγματοποιούνται δια ζώσης συνεδρίες, βάσει πάντα των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των ασθενών. Η ζήτηση των πολιτών είναι μεγάλη, τα ραντεβού συνεχίζουν να κλείνονται με τον ρυθμό ένα άτομο την ώρα, προκειμένου ασθενείς και προσωπικό να είναι ασφαλείς.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες υγείας του Δήμου μας για ότι σας απασχολεί.


Πληροφορίες:

Κοινωνικό ιατρείο Δήμου Παύλου Μελά

Φυσικοθεραπευτήριο

Αγίας Μαρίνας 4 Πολίχνη

Τηλ. 2310587842, 2310 609380

E mail: [email protected]

Yπεύθυνη: Βουνάκη Αλεξάνδρα


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

2,056FansLike
21FollowersFollow

Τελευταία Νέα