Οι Κοινωνικές Δομές για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών: Σκέψου – Ονειρέψου – Πάλεψε – Προχώρα

Εν όψει της 26ης Ιουνίου 2021, Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά και οι δομές Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, με το μήνυμα Σκέψου – Ονειρέψου – Πάλεψε – Προχώρα, αναδεικνύουν τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες που παρέχονται στους εξαρτημένους για απεξάρτηση καθώς και την υιοθέτηση ενός πιο λειτουργικού τρόπου ζωής.

Τα ναρκωτικά είναι τοξικές ουσίες, φυτικές ή χημικές που προκαλούν στον οργανισμό καταστάσεις όπως νάρκη, τάσεις ύπνου, διέγερση, ένα αίσθημα ευφορίας, φέρνουν όμως και εξασθένηση στις φυσιολογικές λειτουργίες του νευρικού συστήματος και προκαλούν εθισμό.

Η χρήση και η κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών είναι η εύκολη λύση στα προβλήματα και τα αδιέξοδα της ζωής.

Η κοινωνική πραγματικότητα φαίνεται να είναι αρνητική και να ενισχύει την εμπλοκή σε παρεκκλίνουσες και προβληματικές συμπεριφορές.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της ζωής μπορεί να μας οδηγήσει στον προσωπικό μας παράδεισο αυτόν της υπεύθυνης διαβίωσης με τις χαρές που δύσκολα κατακτούμε, οι οποίες όμως είναι αυθεντικές και διαρκείς ή στον ψεύτικο παράδεισο των ναρκωτικών με τα θανατηφόρα αποτελέσματα τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Η χαρά της δημιουργίας και της επίτευξης των στόχων μας, της υπερπήδησης των δυσκολιών μας δεν συγκρίνεται με την ψεύτικη και τόσο σύντομη ηδονή της όποιας θανατηφόρας ναρκωτικής ουσίας.

Ας διαλέξουμε λοιπόν τη Ζωή και τον προσωπικό αγώνα με δυναμισμό και αξιοπρέπεια.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα