Ενίσχυση ανέργων 30-66 ετών για την ίδρυση επιχειρήσεων

Η υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών από ανέργους 30 έως 66 ετών για αυτοαπασχόληση και ίδρυση πολύ μικρών επιχειρήσεων στις περιοχές Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περιοχές της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο σκοπός της νέας δράσης « Ενίσχυση ανέργων για αυτοαπασχόληση και ίδρυση επιχειρήσεων, που θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς προτεραιότητας της RIS3 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Οι τομείς στους οποίους αναφέρεται η συγκεκριμένη δράση είναι οι εξής:

  • Αγροδιατροφικός Τομέας
  • Τουρισμός
  • Υλικά και Κατασκευές
  • Ένδυση-Κλωστοϋφαντουργία
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
  • Τεχνολογίες Περιβάλλοντος
  • Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται στα 2.960.000,00€ (1.924.000 στις περιοχές ΣΒΑΑ και 1.036.000 στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας) και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2014-2020.

Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται-επιχορηγούνται σε ποσοστό 100%, επιχειρηματικά σχέδια κατ’ αποκοπή επιχορηγούμενου ποσού ύψους 14.800 € για την υλοποίηση δαπανών λειτουργίας της επιχείρησης.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.grLINK μέχρι τις 15/11/2021 και ώρα 15:00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο τηλέφωνο 2310-480.000. Πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα  www.kepa-anem.grLINK Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους στη διεύθυνση : https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/.LINK


Πηγή
Author: Γεώργιος Ιωαννίδης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα