Ο Δήμος Καλαμαριάς στηρίζει την 5η εθελοντική αιμοδοσία της Χ.Α.Ν.Θ

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου από τις 9:00π.μ έως τις 4:00μ.μ και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου από τις 9:00π.μ έως τις 2:00μ.μ η ΧΑΝΘ διοργανώνει την 5η Εθελοντική Αιμοδοσία, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/8Sq1pVk5vjXDut8n8LINK

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατών από την Covid -19 λοίμωξη, οι υποψήφιοι εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών δε θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία αιμοδοσίας, και να μην έχουν συμπτώματα του ιού όπως βήχα πυρετό, πονόλαιμο. Οι εθελοντές αιμοδότες που επιθυμούν να εγγραφούν και ως δότες αιμοποιητικών κυττάρων, (σιέλου) σε συντονιστές μεταμοσχεύσεων του ΑΧΕΠΑ.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν και ως δότες αιμοποιητικών κυττάρων εφόσον το επιθυμούν. Καθώς, όμως, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν αυστηροποιηθεί σημαντικά αποφεύγεται η λήψη στοματικού επιχρίσματος με στυλεούς. Επιτρέπεται μόνο αιμοληψία αν ο εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να εγγραφεί και ως δότης αιμοποιητικών κυττάρων.

Η προσέλευση στην Εκδήλωση Αιμοδοσίας, στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. θα γίνεται με μάσκα και σε προγραμματισμένο ραντεβού.

H οργανωτική επιτροπή θα επικοινωνήσει μαζί σας για τον προγραμματισμό ραντεβού.


Πηγή
Author: Ιωάννης Γκαρμίρης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα