Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου 2019 στα Ιωάννινα

Mε συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα και την Κύπρο, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου 2019 στα Ιωάννινα.

Με τέσσερα όρια για ευρωπαϊκό Κ18 και παγκόσμιο Κ20 και συνολικά πολύ καλές επιδόσεις, εντυπωσίασαν οι μαθητές στο ανακαινισμένο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες».


Θερμά συγχαρητήρια στην Ελίνα Τζένγκo, η οποία κατόρθωσε νέο μυθικό ρεκόρ στο αγώνισμα του ακοντισμού με επίδοση 65,90m πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

 

Η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, κατά την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, τόνισε πως στην πόλη των Ιωαννίνων διεξάγεται μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που προάγει την ευγενή άμιλλα, την φυσική, ψυχική και πνευματική κατάσταση των μαθητών και μαθητριών.

Επεσήμανε επίσης, πως το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου 2019 στα Ιωάννινα, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς το νέο ταρτάν του γηπέδου «Ζωσιμάδες», την πρώτη ριζική αλλαγή που έγινε από κατασκευής του, μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες και ύψους 665.000 ευρώ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές που συμμετείχαν στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, εκπροσωπώντας δήμους από όλη την επικράτεια. Οι δήμαρχοι είναι υπερήφανοι για τα παιδιά τους και πολλοί είναι εκείνοι που υποσχέθηκαν να έρθουν σε πλήρη συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να προβούν στη σύνταξη μελέτης για Κατασκευή και διαμόρφωση χώρου ρίψεων ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου στους δήμους τους.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα