Το Ηράκλειο γιορτάζει την 53η επέτειο επανακομιδής της Κάρας του Αγίου Τίτου

Την 53η επέτειο της επανακομιδής από τη Βενετία της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Τίτου, του πρώτου Επισκόπου Κρήτης, γιορτάζει το Ηράκλειο, ο Ιερός Ναός του Αγίου Τίτου.
Κλήρος, Αρχές, και λαός συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και στην Λιτανεία, ενώ παράλληλα στον Άγιο Τίτο συνεορτάζεται η επανακομιδή στην Κρήτη από την Βενετία των λειψάνων του Αγ Κοσμά του ερημίτη. Μόναζε στα νότια παράλια-στον Κουδουμά, όπου εκοιμήθη το 658. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος ασκητής της Κρήτης και τα λείψανα του -όπως έγινε γνωστό- μετά από πολλούς αιώνες, θα επιστρέψουν στον τόπο που έζησε στην Μονή Κουδουμά.

Το Ηράκλειο γιορτάζει τον Άγιο Τίτο

Προσκύνημα στον Αγ Τίτο έγινε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, όπου τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και την συμμετοχή των Μητροπολιτών Λάμπης-Συβρίτου-Σφακίων κκ Ειρηναίου και του Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Κυρίλλου. Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η απονομή στον πρωτοψάλτης του Ναού του Αγ Τίτου, Ανδρέας Γιακουμάκη το οφφίκιο του Άρχοντα -Μαΐστορα της Αγίας του Χριστού μεγάλης εκκλησίας. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη τον τιμώμενο Ιεροψάλτη ανταλλάσσοντας παράλληλα ευχές με τα παριστάμενα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τον κλήρο και τους πιστούς.

Το Ηράκλειο γιορτάζει τον Άγιο Τίτο
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα