O περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσίασε τους νέους άξονες της πολιτικής του

O περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στην Περιφέρεια την επόμενη τετραετία, για την Κρήτη του 2030.

Η αίθουσα του κέντρου  Αναδρομές στις Αρχάνες αποδείχθηκε εξαιρετικά μικρή καθώς τουλάχιστον μία ώρα πριν την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης είχε γεμίσει ασφυκτικά. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας», έστειλε μήνυμα ενότητας, προοπτικής και ανάπτυξης κατά την ομιλία του, στην εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων για όλο το νησί.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους πολίτες της Κρήτης. Μία σχέση που όπως τόνισε στηρίζεται σε αξίες αδιαπραγμάτευτες για τον ίδιο και τους συνεργάτες του: «την αλήθεια, τη συνεργασία την ενότητα και την αλληλεγγύη».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα πορευτούν χωρίς διακρίσεις και με ένα μόνο σκοπό να υπηρετήσουν τις προσδοκίες των κρητικών.

«Σήμερα όλοι μαζί συνεχίζουμε, ανανεώνοντας, εμπλουτίζοντας και δυναμώνοντας τη παράταξή μας. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς. Μαζί, με νέες συνθέσεις σφυρηλατούμε την ενότητά μας και τη συμπόρευσή. Σταθερή πυξίδα μας είναι μία και μοναδική:

Να ενώνουμε τις δυνάμεις μας.

Να ενώνουμε τους πολίτες, υπηρετώντας κοινές προσδοκίες.

Με λογισμό και με όνειρο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενώνουμε τις αγωνίες μας.

Συνδετικός κρίκος είναι η Κρήτη μας, η ζωή μας!»

Επεσήμανε με νόημα πως για τον ίδιο και τους συνεργάτες του «πίσω από τους αριθμούς, τους δείκτες και τα οικονομικά μεγέθη είναι οι άνθρωποι και αυτό είναι που επιβάλει στον ίδιο να παλέψει για να κάνει τη ζωή τους καλύτερη».

Πέντε είναι οι βασικές προτεραιότητες της πολιτικής που θα ακολουθήσει την επόμενη τετραετία, όπως ανέφερε, με στόχο την Κρήτη του 2030

«Στη νέα περίοδο που έχουμε μπροστά μας θέτουμε πέντε βασικές προτεραιότητες:

  • Καίρια και ζωτική η κοινωνική και πολιτική συνεργασία. Με αυτήν ενώνουμε δυνάμεις. Αποκτούμε μεγαλύτερη εμβέλεια. Θεμελιώνουμε μια νέα συμπαράταξη που διαπερνά όλη την Κρήτη.
  • Εξίσου σημαντική προτεραιότητα είναι η δημιουργία συνθηκών για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στους μεγάλους αναπτυξιακούς πυλώνες του νησιού. Στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
  • Μια άλλη προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της Κρήτης.
  • Στις προτεραιότητές μας είναι επίσης η αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής. Και πρωτίστως η κλιματική αλλαγή. Τα προβλήματα που προκαλούνται τα γνωρίζουμε όλοι. Οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και σωστή μέθοδο.
  • Στη δέσμη προτεραιοτήτων ξεχωριστή θέση έχει η κατάρτιση ενός περιφερειακού σχεδίου παραγωγικής, οικονομικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της Κρήτης.

Φέρνοντας το μέλλον στο παρόν, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που έχουμε. Η μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς είναι να ανταποκριθούμε εγκαίρως στις ανάγκες της Κρήτης. Η Κρήτη του 2030 είναι μπροστά μας.»

Στη συνέχεια ο Σταύρος Αρναουτάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του στην περιφέρεια Κρήτης τα τέσσερα τελευταία, χρόνια με ιδιαίτερες αναφορές στον τομέα των έργων, της απορρόφησης κονδυλίων, του πρωτογενή τομέα, του περιβάλλοντος, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκλεισε την ομιλία του καλώντας όλους τους πολίτες της Κρήτης να πορευτούν με σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες που όλα αυτά τα χρόνια ο ίδιος και οι συνεργάτες του υπηρετούν.

«Το συμβόλαιο που υπογράφουμε σήμερα στηρίζεται στην Αλήθεια. Στη Συνεργασία, που προβάλλεται ως αυτονόητη ανάγκη για τη διεύρυνση της αξίας της Κρήτης, αλλά και των τοπικών κοινωνιών της. Στην Εμπιστοσύνη, που απαντά στην κρίση εκπροσώπησης και στην αμφισβήτηση που δέχονται όσοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Στην Αλληλεγγύη, που ενσαρκώνει την πολιτική της περιφερειακής διοίκησης.

Φίλες και φίλοι, μετά από τέσσερα χρόνια, όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, όταν τα λόγια θα έχουν μετρηθεί με τις πράξεις, θέλω να είμαι σίγουρος ότι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ότι μαζί με τους συναδέλφους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τους συνεργάτες μας, που τους ευχαριστώ προσωπικά, δουλέψαμε για την Κρήτη, γνωρίζοντας πως το τελικό αποτέλεσμα «είναι πολλών ανθρώπων έργα».

Τέλος αναφερόμενος στο νέο όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του ανέφερε:

«Η Κρήτη, είμαστε όλοι εμείς. Η Κρήτη είναι οι άνθρωποί της. Ο τόπος που γίνεται σημαία μας. Ο τόπος των αναμνήσεων και των ονείρων μας. Είναι οι στίχοι των τραγουδιών μας. Κρήτη είναι η ζωή μας. Αυτό συμβολίζει και το νέο λογότυπο του συνδυασμού μας. Απλό, καθαρό, όπως και το κεντρικό πολιτικό μας μήνυμα:

Κρήτη, η ζωή μας.

Χαραγμένο από χέρι σταθερό, με πίστη στην ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα του τόπου. Χωρίς έντονα χρώματα, εκείνα που συνήθως κοσμούν την πολιτική σκακιέρα. Αλλά με αποχρώσεις ξεχωριστές όσο και ήπιες που δε δημιουργούν έντονες αντιθέσεις.  «Σβήνουν» η μία μέσα στην άλλη, καταλύοντας σύνορα, υστεροβουλίες και αυταρέσκειες, εκπροσωπώντας την συμπαράταξη και συμπόρευση που τόσο πολύ έχει ανάγκη το νησί μας.»

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα