Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

Ενώπιον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμου, αρχών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων, παραγωγικών τάξεων και πολιτών πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του επανεκλεγμένου Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων και των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων.

Η ορκωμοσία έγινε  αμέσως μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη (του Καμπίτη), στον προαύλιο χώρο σε μια σεμνή τελετή υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κκ Γεράσιμου. Ο Δήμαρχος οι 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι 19 τοπικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο ενώ οι δυο (της αντιπολίτευσης) με πολιτικό.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ευχαριστώντας για την παρουσία τους τον Ιεράρχη-τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τον Ευρωβουλευτή, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των φορέων αλλά και τους πολίτες ανέφερε, ότι, «Ο Άγιος Ιωάννης ο Καμπίτης είναι το πνευματικό και φυσικό μας κέντρο. Είναι σημείο αναφοράς και η επιλογή του ιερού χώρου σηματοδοτεί την ενότητα του Λασιθίου, ως Δήμο. Το Λασίθι είναι ένα και τα 16 χωριά είναι οι  γειτονιές του. Στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο που μόλις ξεκινάει, δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο θα εργαστούμε από κοινού για την πρόοδο, την ανάπτυξη του τόπου συνολικά, χωρίς τοπικιστικούς αποκλεισμούς, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Ο  αγώνας δεν είναι εύκολος, όμως η νέα Δημοτική Αρχή θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της προς το σκοπό αυτό και είμαστε σίγουροι ότι, με την βοήθεια και συνέργεια των ίδιων των πολιτών το αποτέλεσμα θα είναι θετικό διασφαλίζοντας καλύτερο παρόν και μέλλον ειδικότερα στους νέους ανθρώπους».

Παρόντες από την Εκκλησία στην ορκωμοσία ήταν επίσης, ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, οι ιερείς της περιοχής, ο Ηγούμενος Ι.Μ. Παναγίας Κρουσταλένιας Αρχιμανδρίτης Αρσένιος, ο ηγούμενος Ι.Μ. Παναγίας Βιδιανής  Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος κ.α.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης (καταγωγή από το Ψυχρό Λασιθίου),  ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σεγκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μινώα Πεδιάδος Γιάννης Βασιλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Εμμ. Παπαδάκης, ο  τ.Δήμαρχος και Νομάρχης Ηρακλείου Μιλτιάδης Φαρσάρης, ο τ. Γενικός Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ) κ. Πλευράκης, ο επίτιμος Διευθυντής Υπ. Πολιτισμού κ. Κρασανάκης, η κ. Χρύσα Σπανάκη από την Παγκρήτια Ένωση,  η Πρόεδρος του Συνδέσμου Λασιθιωτών Αττικής «ο Δικταίος» κ. Δ. Δαμνιανάκη – Ουρανού, ο Πρόεδρος του συλλόγου Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου Γιώργος Μπελούκας εκρόσωποι φορέαων και πλήθος κόσμου.

VIDEO:

Η στιγμή της ορκωμοσίας του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιομο (από τον προσωπικό λογαριασμό του Δημάρχου):

https://youtu.be/c-NdgqqIzlU

Όλη η τελετή της ορκωμοσίας και του Αγιασμού του Δημάρχου, των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών κοινοτήτων.

(από τον λογαριασμό youtube του επίτιμου δημότη Οροπεδίου Λασιθίου Βασίλη Δρόσου). https://www.youtube.com/watch?v=-AOkHqawoAI&t=1072s

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα