Υπόγειοι κάδοι στους Δήμους: Τι αποφάσισε το Πράσινο Ταμείο για ενταγμένα έργα

 Την 16η Σεπτεμβρίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου προκειμένου να λάβει απόφαση για την τροποποίηση του τεχνικού σκέλους έργων συστημάτων υπόγειων κάδων που είναι ενταγμένα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικού ισοζυγίου του Πράσινου Ταμείου.

Είχαν προηγηθεί σχετικά έγγραφα Δήμων με τα οποία αιτούνται την αντικατάσταση του τύπου των συστημάτων υπόγειων κάδων με την τροποποίηση του τεχνικού σκέλους της μελέτης, σε έργα που είναι ήδη ενταγμένα.

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

α) Την απόρριψη των αιτημάτων τροποποίησης του τεχνικού σκέλους έργων συστημάτων υπόγειων κάδων και της δυνατότητας αντικατάστασης του τύπου των συστημάτων υπόγειων κάδων σε ήδη ενταγμένα έργα.

β) Το φυσικό αντικείμενο των ήδη ενταγμένων έργων συστημάτων υπόγειων κάδων δύναται να τροποποιηθεί μόνο αν αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες (π.χ. υπόδειξη αρχαιολογικής υπηρεσίας, υπόδειξη δασαρχείου κ.λ.π.) και μόνο αν αυτό αποδεδειγμένα τεκμηριώνεται με σχετικά έγγραφα από τον ενδιαφερόμενο ΟΤΑ προς τις υπηρεσίες του Πράσινου Ταμείου.

γ) Η υλοποίηση των έργων συστημάτων υπόγειων κάδων αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη των οικείων ΟΤΑ σύμφωνα με την πρόταση που εγκρίθηκε.

δ) Το φυσικό αντικείμενο των ήδη ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα “Αστική Αναζωογόνηση” δύναται να τροποποιηθεί μόνο αν αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες (π.χ. υπόδειξη αρχαιολογικής υπηρεσίας, υπόδειξη δασαρχείου, γνωμοδοτήσεις υπουργείων κ.λ.π.) και μόνο αν αυτό αποδεδειγμένα τεκμηριώνεται με σχετικά έγγραφα από τον ενδιαφερόμενο ΟΤΑ προς τις υπηρεσίες του Πράσινου Ταμείου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, η Απόφαση βρίσκεται ΕΔΩ

Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα