Δημιουργία ιστότοπου για τον Εθελοντισμό και υλοποίηση της δομής “Σπίτι του Εθελοντή” || Επίσκεψη εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Ν. Μηλιώτη στην Ζάκυνθο

Συνάντηση εργασίας με τις Εθελοντικές Ομάδες, στις οποίες ανακοίνωσε τους άξονες συνεργασίας τους με την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Μηλιώτης κατα την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο.

Ο κ. Μηλιώτης με την συμμετοχή και των Αντιπεριφερειαρχών Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνου Καποδίστρια, του Διευθυντή της Αυτοτελούς Διευθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Γιώργου Ναούμ και της Προϊσταμένης της ΠΕ Ζακύνθου Μαρίας Μουζάκη έκανε γνωστό, πως στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής είναι η ανάδειξη και ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων αλλά και η δυνατότητά τους μέσω του νέου νόμου που παρέχει την δυνατότητα να συσταθεί Εθελοντική Πολιτική Προστασία.

Ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για την μελλοντική λειτουργία ιστότοπου του Εθελοντισμού ο οποίος θα είναι κοινός για όλα τα Ιόνια Νησιά και θα έχει ως σκοπό την άμεση ενημέρωση των Εθελοντικών Ομάδων μεσω κινητού τηλεφώνου κατ΄αρχάς για κάθε φυσική ή άλλη ανάγκη στην αντιμετώπιση της οποίας θα πρέπει να συνδράμουν.

Ο κ. Μηλιώτης εξήγγειλε, επίσης, μετα την συνεργασία που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνο Καποδίστριας για την δυνατότητα μέσω του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg την δημιουργία σε δημόσιο κατάλληλο χώρο μιας δομής που θα αποτελέσει την βάση εκπαίδευσης και στέγασης των εθελοντών που θα ονομάζεται “Σπιτι του Εθελοντισμού”.

Οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Κερίου Παναγιώτης Καλαμβρέζος και Πέτρος Παράσχης, Λιθακιάς Δήμητρα Μαρίνου, Διονύσης Βουλτσος και Κώστας Κοριανίτης, Αγαλά Γιάννης Κλάδης, και της Αερολέσχης Στάθης Μαλαπέτσας, Νίκος Γκλαβάς και Δημήτρης Κοριανίτης ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασία για μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν ως προς την επιτέλεση του έργου τους και ζήτησαν την στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια που καταβάλλουν με υλικοτεχνική υποδομή.

Τέλος ο κ. Μηλιώτης συμμετείχε σε σύσκεψη, με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, Οικονομικών & Πολιτισμού Αικατερίνη Μοθωναίου, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνου Καποδίστρια, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ζακύνθου Σπύρου Παυλογεωργάτο και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου Χρήστου Δούγερη, αναφορικά με τις διαδικασίες της προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων επικίνδυνων καταστάσεων για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

ης προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων επικίνδυνων καταστάσεων για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα