Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Στην Ιθάκη επουλώνουμε τις πληγές του ΙΑΝΟΥ και χτίζουμε την διεθνή αναγνωρισιμότητά της

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσααγκαροπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Σταύρος Τραυλός Κεφαλονιάς & Ιθάκης και Νίκος Μηλιώτης Πολιτικής Προστασίας, ο Έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης και ο Αντώνης Σουρβίνος Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας συνόδευσαν την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Ιθάκη.

Συμμετείχαν στην σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ιθάκης με τον Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, τον Πρόεδρο Στέφανο Φιαμπόλη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και στην σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς, όπου έγινε ενημέρωση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ιθάκη τόσο για το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας, όσο και για την αξιοποίηση της παγκόσμιας ταυτότητας της Ομηρικής Ιθάκης με κέντρο βάρους το Ψηφιακό Οδυσσειακό Μουσείο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την υποστήριξη των ανασκαφών στον Άγιο Αθανάσιο με νέα προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ιθάκης.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε, επίσης, την δημιουργία του Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την συνεργασία με τον Δήμο για να προωθηθεί η Ιθάκη ως τόπος έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών.

Παράλληλα έγινε αυτοψία στο έργο αποκατάστασης και σύγχρονης παρέμβασης του Μπροσταετού, ενώ η Περιφέρεια θα επισκευάσει άμεσα τον δρόμο Φρίκες – Κιόνι.

Όσο για το λιμάνι των Φρικών η Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξεταστεί η ένταξή του στα έργα αποκατάστασης απο τον ΙΑΝΟ για άμεσες παρεμβάσεις λόγω των ζημιών που επέφερε.

Η Περιφερειάρχης τόνισε με κάθε ευκαιρία ότι για το φετινό καλοκαίρι το μεγάλο στοίχημα είναι η “ασφαλής Ιθάκη” ανθεκτική στις κρίσεις και ικανή να προφυλάξει κατοίκους και επισκέπτες από τον κορωνοϊό με συνέπεια στους συμβολισμούς και στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και την πρόληψη και την σωστή αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων με τα οποία μάς απειλεί η κλιματική αλλαγή.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα