Με ποδήλατο πήγε ο Πατούλης στον Κωστή Χατζηδάκη

Ξεκινώντας από το Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού και καταλήγοντας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο αεικίνητος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τίμησε το Σαββατο, με το δικό του τρόπο την Εβδομαδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας.

Μαζί του είχε τον Σύλλογο Αστικών Ποδηλάτων Αττικής-ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ. Κατά τη διαδρομή τους πέρασαν από14 Δημαρχεία της Βόρειας Αττικής.  Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος  τους υποδέχτηκε ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής δηλωσε:

«Το περιβάλλον είναι το σπίτι όλων μας και οφείλουμε να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Είναι καθήκον και χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενεργοποίηση των πολιτών καmι την ενημέρωση της κοινής γνώμης για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, αλλά και την ποιότητά της ζωής μας. Θα υποστηρίξουμε ενεργά δράσεις και υποδομές που θα εξασφαλίζουν την καλύτερη πρόσβαση στα πεζοδρόμια και περισσότερους ποδηλατοδρόμους με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν συχνότερα τα ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους. Με αποφασιστικότητα θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις δράσεις που υλοποιούνται για την βιώσιμη κινητικότητα.Μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα εργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο στην Αττική».

Στη δράση, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης και η Eντεταλμένη Σύμβουλος Δημόσιων Σχέσεων και Ομογένειας Φαίη Καλογήρου.
Παράληλλα, η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε  οπτικό υλικό  για την προβολή της Περιφερειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο θα προβάλλεται στις πλατφόρμες των διεθνών διοργανώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και το Παγκόσμιο Κίνημα Δράσεων #ClimateStrike.
Το σχετικό βίντεο μάλιστα  θα είναι υποψήφιο και  στον διαγωνισμό που γίνεται κάθε χρόνο την άνοιξη από την «EUROPEAN MOBILITY WEEK” για τα μέσα ευαισθητοποίησης των πολιτών στην βιώσιμη κινητικότητα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα