Με πρωτοβουλία του Γιώργου Μπουλούκου η συνάντηση του Γιώργου Πατούλη με Ολυμπιονίκες μας

Με πρωτοβουλία του Γιώργου Μπουλούκου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γιώργου Πατούλη με Ολυμπιονίκες μας και διακεκριμένους αθλητές.

Τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις στην ανάδειξη των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι χαρακτήρισε ως προτεραιότητα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ.  Πατούλης  σε συνάντηση που πραγματοποίησε με σπουδαίους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Ολυμπιονίκες κωφών, διακεκριμένους αθλητές και εκπροσώπους του αθλητισμού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού τομέα Αθηνών με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», Γιώργος Μπουλούκος.

Με πρωτοβουλία του Γιώργου Μπουλούκου η συνάντηση του Γιώργου Πατούλη με Ολυμπιονίκες μας

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στους στόχους του είναι, σε συνεργασία με φορείς και ανθρώπους που έχουν εμπειρία και αποδεδειγμένη προσφορά στον χώρο του αθλητισμού, να αναπτυχθεί ένα δίκτυο αθλητικών προγραμμάτων και υποδομών σε κάθε γειτονιά της Αττικής. «Θα επιδοτήσουμε αθλητικές δράσεις προκειμένου να μυήσουμε τα νέα παιδιά στις αξίες και τα αγαθά του αθλητισμού» σημείωσε και πρόσθεσε : « Ο αθλητισμός εκτός από σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία, μπορεί να αποτελέσει, με σωστές στρατηγικές κινήσεις, έναν από τους πυλώνες της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Η κατάλληλη αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων  για τη διεξαγωγή παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων, η δημιουργία πρότυπων προπονητικών κέντρων διεθνών προδιαγραφών καθώς και η εξασφάλιση στέγασης σε αθλητικούς συλλόγους, ομάδες και ομοσπονδίες, αποτελούν μερικές από τις βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου».

Μεταξύ των παρισταμένων η αργυρή Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης κα Βούλα Κοζομπόλη, η οποία επεσήμανε τις κοινωνικές δράσεις των αθλητών και την ανάγκη στήριξης στους ενεργούς αθλητές μας αναγνωρίζοντας παράλληλα την συνδρομή της ΚΕΔΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα στην στήριξη υλοποίησης προγραμμάτων για τους νέους μας .

Ο κος Γιώργος Μπουλούκος από την πλευρά του μίλησε για τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ περιφέρειας Αττικής και Ολυμπιονικών – διακεκριμένων αθλητών  με την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων. Μια τοποθέτηση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο Ολυμπιονίκης του άλματος επι κοντώ, κος Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος εστιάζοντας και στη ιατρική ιδιότητα του κ. Πατούλη πρότεινε δράσεις προς όφελος της νεολαίας ως προς τους άξονες της υγείας του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής.

Η κα Ντόρα Πάλλη (υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας) τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού και την σημαντική εθελοντική συμβολή των αθλητών στα προγράμματα για παιδιά, ενώ σημαντική ήταν και η παρέμβαση του αργυρού Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης κου Γιάννη Κωστάκη, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θέματα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ για τα οποία ο κος Πατούλης δήλωσε ότι καταλαμβάνουν ξεχωριστό και σημαντικό κομμάτι στο πρόγραμμα του συνδυασμού του.spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα